Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [JS] (Greasemonkey) edytowanie kodu Java Script
Spanish Inquisit...

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Wstęp którego nie musisz czytać:
Dość niedawno odkrylem addon do Firefox'a - Greasemonkey i jego niesamowite możliwości, sporo przydatnych skryptów już sobie w nim zaimplementowałem i ostatnio wpadłem na pomysł, żeby zrobić coś specjalnie dla siebie, coś co ulepszy stronę z której często korzystam. Niestety moja znajomość programowania jest niewiele ponad podstawowa (html i początki innych języków są proste, problem się robi później ;p), a Java Script wykorzystywany w addonie jest dość specyficzny, wkońcu musimy za jego pomocą edytować coś co już istnieje na różne sposoby. Szukałem już rozwiązania w internecie i próbowałem wyhaczyć rozwiązania mojego problemu w istniejących skryptach, ale niemogłem trafić na to czego szukałem.

Właściwy problem:

Na stronie w jej źródle znajduje się kod Java Script który chciałbym zedytować, mianowicie w jego konkretne miejsce (w funkcje) chciałbym dodać fragment skryptu. Pytanie czy da się tak zrobić, a jeśli tak to jak, za pomocą jakiej funkcji? Wiem jedynie jak można dodawać kod do strony używając getElementsByClassName()[], Id, Name, ale to się ogranicza do modyfikowania html i niemam pojęcia jak dodać coś do fragmentu Java Script.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 3.10.2025 - 06:08