Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Skrypt podmiany meta kaywords, Podmiana spacji w słowach kluczowych na przecinki
kaito

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam

przejżałem trochę forum i nie umiem znaleźć ale mam własne pomysły ale potrzebuje pomocy.

Problem:
Udało mi się wygenerować w sklepie na 3000 produktów meta tag kaywords z tytułu ale pojawił się problem ponieważ nie ma przecinków a tylko spacje po każdym wyrazie. Przeklikanie 3k produktów i nadanie w jednym polu od 4 do 10 przecinków to nie realne, nie efektywne i na pewno jest na to milion sposobów :D.

Rozwiązanie:
Zamiana spacji na przecinki

Pomysły:
Chciałem skorzystać z funkcji standardowych
str_replace

Znalazłem nawet coś bardzo interesującego i jest to w tym miejscu : http://www.php.net/manual/en/function.str-replace.php#104072

Założyłem, że moim input jest coś takiego:

1. $input = "<meta name="Keywords" content="jakaś nazwa produktu kod producenta producent kategoria">";

I tu mam problem następujący, "jakaś nazwa produktu kod producenta producent kategoria" to jest zmienna dla każdej strony i podstrony portalu.

Nie wiem jak to zrobić ale już widzę, że nawet jak uda mi się pobrać tą zmienną z każdej strony do input to w przypadku:
  1. between_replace ('<meta name="Keywords" content="','">', $input, "{*}");
  2. between_replace ('<meta name="Keywords" content=\'','\'>', $input, "{*}");
  3. between_replace ('<meta name="Keywords" content=','>', $input, "'{*}'");

Efektem będzie to:
  1. $result == array ('jakaś nazwa produktu kod producenta producent kategoria');

a ja chcę przecież żeby było tak:
  1. $result == array ('jakaś, nazwa, produktu, kod, producenta, producent, kategoria');

Mógłby mi ktoś pomóc?
Ukierunkować, może coś napisać, sprawdzić jak to wywołać jak to rozbić, jak to pobrać w całości...

Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 15.09.2025 - 08:03