Witam, mam kolejny problem z kasowaniem pojedynczego rekordu. Proszę zwrócić uwagę na końcówkę SART i STOP, gdzie tymczasowo zamieniłem DELETE na UPDATE, aby nie dodawać co próbę rekordów.
Wpis ten wyświetla id przed i po formularzu, nawet zamieniłem $wymien['id'] na zmienną $idd bo myślałem że źle je rozpoznaje i zamiast kasować/zmieniać wybrane id, to on robi to ze wszystkimi.
zahaczyłem znacznikami php kawałek kodu żeby było wiadomo która część mi nie działa, oczywiście w źródle ich tam nie ma (IMG:
style_emoticons/default/wink.gif)
$q = "SELECT * FROM $tabela_users ORDER BY id ASC";
$r = mysql_query($q);
// TABELA WYSW DANYCH
$i=0;
while($wymien = mysql_fetch_assoc($r)) {
$color = ($i % 2 == 0) ? '' : '';
$bgcolor = ($i % 2 == 0) ? 'fafafa' : '';
echo '<tr bgcolor="'.$bgcolor.'" style="color:'.$color.';">
<td>'.$wymien['id'].'.</td>
<td> '.$wymien['kantor'].' </td>
<td> '.$wymien['login'].'</td>
<td>'.$wymien['imie'].' '.$wymien['nazwisko'].'</td>
<td> '.$wymien['email'].'</td>
<td> '.$wymien['tel'].'</td>
<td valign="middle"> ';
echo '</td><td>';
<?php
//####### START ######
echo '<form class="form" action="uzytkownicy.php" method="post"> <input type="hidden" name="kasujusera" value="TRUE" />
<input type="submit" class="button smallx" value="x" />
</form>';
$idd = $wymien['id']; // zrobiłem to dla testów bo myslałem że samego wymien['id'] mi nie widzi...
if ($wymien['status'] == 1) {
if (isset($_POST['kasujusera']) && !empty($_POST['kasujusera'])) { // jeżeli formularz został wysłany, to wykonuje się poniższy skrypt //$sql = mysql_query("DELETE FROM $tabela_users WHERE id='$wymien[id]' ");
$sql = mysql_query("UPDATE $tabela_users SET status=0 WHERE id=$idd "); } } else {
if (isset($_POST['kasujusera']) && !empty($_POST['kasujusera'])) { // jeżeli formularz został wysłany, to wykonuje się poniższy skrypt //$sql = mysql_query("DELETE FROM $tabela_users WHERE id='$wymien[id]' ");
$sql = mysql_query("UPDATE $tabela_users SET status=1 WHERE id=$wymien[id] "); } }
echo $wymien[id
]; //sprawdzałem czy wyświetla jeszcze wpisy id z tablicy //####### STOP #######
?>
$i++;
echo '</tr>';
}
echo '</table>';