Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Re-start, Jak wyjść z tego błota?
Zodiak
post 11.11.2011, 01:30:03
Post #1

Grupa: Zablokowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Prośba, do osób które działają w tej branży o wyrażenie swojej opinii w kwestie zleceń i rozwijania swoich zdolności jako szeroko rozumianego "webmastera" i oferowane tego innym, legalnie(no podatki trzeba jakieś tam płacić) wink.gif ale bez KAJDAN typu zakładania firmy.

Pytanie:

W czym jestem gorszy jeśli nie mam firmy? Tylko PR wchodzi tu w grę?

Szczerze przyznam, trochę się w tym pogubiłem i choć przez ostatnie kilka lat ciągle się uczę to wypadłem z obiegu jakieś 2 lata temu, to znaczy minimalny zarobek był, ale straciłem to tempo i zapał, co jest cenniejsze od pieniędzy.

Teraz jestem w takim oto punkcie:

Mam kilka naprawdę świetnych domen(które mogą się zmarnować, bo nie zarobię nawet na wystawienie ich na allegro) - do tej pory sprzedawałem domeny na allegro, wydaje mi się że miałem do tego nosa, bo zarejestrowana za 12 zł rzadko sprzedawała się poniżej 100zł, częściej było to ~200-500zł.

Posiadam kupę niesprzedanych szablonów pod CMS'y. Tworzyłem szablony do phpbb3/przemo, wordpress na zamówienie, ludzie widząc portfolio decydowali się zlecić mi to i owo, więc w tym również wydaje mi się nie radziłem sobie nieźle.

Wykonywałem loga, dodawałem do katalogów, modyfikowałem skrypty... Ciężko wymienić co umiem, co wiem, siedzę w tym od 4 lat, więc możesz sobie porównać na jakim poziomie byłeś (lub będziesz) po 4 latach czytania i próbowania, to już jakiś wskaźnik.

Nie proszę tu nikogo o złoty przepis na biznes ale jeśli ktoś potrzebuje pomocnika to chętnie w czymś pomogę, przy okazji sam się nauczę czegoś więcej. (nie wymagam zapłaty!)

Jak wyjść z tego bagna braku zleceń i braku nadziei? To jest to na czym się najlepiej znam a perspektywy pracy u mnie w okolicy są nędzne jeśli nie żadne... Myślę że to by mnie uratowało, poza tym marnować tyle lat nauki!?
Trzeba się wziąć za siebie! wink.gif Ale kurde... Od czego zacząć?!

Ile można zarobić na godzinę w mojej sytuacji, z moim doświadczeniem? Co jest pewnego w tej dziedzinie. Wykonuje - dostaje wynagrodzenie. Coś w tym stylu mnie interesuje, narzazie daruję sobie "dochód pasywny" i bycie "rentierem". Właśnie dlatego nie wpisałem w google "jak zarobić"... Wolę spytać żywych ludzi niż czytać obiecanki o górach złota. Dziadek mi mówił "bez pracy nie ma kołaczy", nie wiedziałem co to kołacze, ale wiem że miał rację wink.gif

Co byś doradził? Co ty byś zrobił na moim miejscu? A może potrzebujesz najemnika, lub spytać o coś? Chętnie pomogę w czymkolwiek a wiem że mogę się do czegoś przydać, tym bardziej że chce w końcu ruszyć z miejsca, więc to będzie z korzyścią dla obu stron.

Trochę się rozpisałem, bo czuje że to jest to: albo teraz się ruszę albo ginę w natłoku tych wszystkich "e-biznesmenów", grzybów po deszczu. Lata ciężkiej nauki i praktyki mają być stracone? Tak nie może być...

Temat dla mnie ważny, więc proszę o jakąkolwiek pomoc, ale jeśli ktoś jest w podobnej sytuacji również może się podłączyć:
"Co począć na takim zakręcie, w takim kryzysie".

Pozdrawiam.

Ten post edytował Zodiak 11.11.2011, 01:31:57
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 28.06.2025 - 23:38