Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> nie można wyświetlić strony
ktuvok

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Napisałem systemik działający na serwerze home.pl. Korzystam z certyfikatu SSL należącego do home.pl, a więc zamiast www.mojadomena.pl podaję www.nazwa_konta_w_home_pl.home.pl.

Niekiedy podczas pracy z systemem w trybie SSL wysłanie formularza lub zwykłe przejście do innego pliku kończy się natychmiastowym przejściem do "pustej" strony, z komunikatem przeglądarki "nie można wyświetlić strony". Nie następuje w ogóle próba ładowania strony z serwera!

Odświeżenie lub powrót i powtórne submitowanie formularza daje już zwykle prawidłowy efekt.

Problem występuje wyłącznie w IE (nie zaobserwowałem go w innych przeglądarkach), raczej niezależnie od wersji (sprawdzałem na 5.5 i 6.0). Występuje niezależnie od komputera (nie może być wynikiem błędnych ustawień przeglądarki) i niezależnie od sieci (pojawia się tak samo często przy lączu 2 MB jak i przy polączeniu modemowym 128 kB). Ustawienia IE są zwykle standardowe, ale żadna manipulacja tymi ustawieniami nie poprawia tego błędu. Systemy operacyjne różne, od Win98 po WinXP.

Nie wiem, czy to istotne, ale korzystam z sesji we wszystkich skryptach systemu. Rozpoczynam ją zwyczajnym session_start(), a potem odwołuję się do zmiennych sesyjnych lub je nadpisuję.

Problem powtarza się nieregularnie, raz na jakieś 20 - 30 ekranów. Niezależnie od skryptu, który próbuję uruchamiać. Nie pojawia się nigdy, jeśli pracujemy bez SSL'a.

Myślałem, że to może kwestia grafiki (większość ekranów zawiera lekkiego flasha w górnej części), ale są też okienka, które pozbawione są wszelkich bajerów i tak samo zdarza im się wywrotka.

Będę wdzięczny za pomoc w rozwiązaniu problemu.

Pytałem już o to kiedyś na forum php, ale nie udało mi tam się uzyskać żadnej choćby próby odpowiedzi, a wątek ten z poprzedniego forum nie jest dostępny.

Dziękuję i pozdrawiam,
K
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 23.08.2025 - 09:37