![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chciałbym mając jakiś tekst w formie HTML gdzieś w jakiejś zmiennej, tak jakby przefiltrować, wyszukać
czyli obrazek tylko z konkretna klasą, chciałbym pobrać jego parametry i zachować np. pobrać jego src="link", po adresie chcę sprawdzić rozmiary oczywiście jeżeli nie ma w obrazku styli to chciałbym je stworzyć a jeżeli już są też je jakoś zachować dodając do stylu $width i $height, tak żeby było to w miarę uniwersalne. Myślę że trzeba by użyć regexp ale do końca to nie wiem jak powiedzmy chce zrobić coś w tym stylu:
oczywiście to było tylko takie zebranie kodu i dopiero kombinowanie co będzie mi potrzebne i jak użyć ale żebyś czytając to zrozumiał co chcę zrobić, bo kod oczywiście działać nie ma prawa (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Kwestia tego że nie wiem jakie dobrać funkcje i jak mógłbym to sklecić żeby tak wyciągnąć osobno link do sprawdzenia obrazka a potem przerobić kod obrazka z dodatkowymi stylami itd. a potem wpleść to spowrotem Proszę o pomoc i pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 21:15 |