![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 42 Dołączył: 10.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam pewien problem z klasą CSS po stronie klienta. Znalazłem temat który obrazuje mój problem lecz nie zawiera właściwej (dla mnie) odpowiedzi:
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=78737 Jest to stary temat 2007 r. więc mam nadzieję że coś się zmieniło. Na Googlach też nie znajduję nic konkretnego.
takich elementów mogę mieć 1, 2, 100, 100000, CSS wygląda tak
Czego szukam? Funkcji JS lub czegokolwiek co zmieni wartość #FF9. Nie chcę używać tablic wszystkich elementów które tego używają, nie chcę dodawać class, id, rel bo kod nie jest skończony, nie chcę getElementById("id_name").setAttribute. nie wchodzi też w grę zmiana src w <link>. Strona nie może być odświeżana. Najnormalniej w świecie chcę zmienić (np. funkcją change_c("FF0000"); ) zawartość fragmentu CSS. Myślałem o użyciu AJAX, ale napotykam dwa problemy: 1. Nie wiem czy wygląd dynamicznie się zmieni. 2. Z tego co mi wiadomo AJAX zwraca "coś" i to "coś" muszę gdzieś wstawić, a nie mogę tego wstawić w <div> bo wynik musi być w <head> w <style>. Reasumując żadne inne popularne rozwiązanie nie wchodzi w grę, tylko zmiana wartości fragmentu (w pliku .php w <head> albo osobnym .css) CSS. Z góry dziękuję za odpowiedzi. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 08:20 |