![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 12.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Bardzo proszę o pomoc. Znam tylko podstawy html, a potrzebuję aby na stronie była możliwość dodawania komentarzy do artykułów. Znalazłam w sieci podobno prosty skrypt php do dodawania komentarzy na stronę. Składa się z czterech plików: add.php all.php kom.php data.txt Jak ja to mam połączyć ze stroną? Nie wiem nawet czy poprawnie zadaję pytanie. Chodzi mi o to, co mam wpisać w kodzie strony, i gdzie żeby to zadziałało? Rozumiem,że te cztery pliki powinny się znaleźć na serwerze ftp ale, ale jak to powiązać ze stroną. Bardzo, bardzo proszę o pomoc. Na prawdę nie wiem jak się za to zabrać. Oto pliki skryptu: ============================ add.php PHP: Kod: <? $napis="dziękujemy za komentarz"; $dataloc="data.txt"; $zobacz="<a href=all.php>$napis</a>"; $read=fopen($dataloc, "r"); $fileread = fread($read, filesize($dataloc)); fclose($read); fwrite (fopen("data.txt", "r+"), "<table border=0 cellpadding=0 cellspacing=0 width=100%><td width=100%><font SIZE=\"3\" color=\"Maroon\" face=\"times new roman\"><b>$imiez $imie</b></font> &nbsp;&nbsp;&nbsp;<font size=\"3\" color=\"Maroon\" face=\"times new roman\"><u>$mailz $mail</u></font> <br><br> <font SIZE=\"3\" color=\"Maroon\" face=\"times new roman\"><i>$komentz $koment</i></font> <BR><hr noshade size=1 color=#000000><br> \n $fileread</td> </table>"); fclose(fopen("data.txt", "a+")); echo ("$zobacz"); ?> ============================ all.php PHP: Kod: <? //otwieranie komentarzy $sciezka = "data.txt"; $plik = fopen($sciezka, "r"); $zawartosc = fread($plik, filesize("data.txt")); echo $zawartosc ?> ============================= kom.php Kod: <form method="post" action="add.php"> <table> <tr> <td width="80">imię/nick:</td> <td><input type="text" name="imie" size=20> mail: <input type="text" name="mail" size=20><br></td> </tr> <tr> <td width="80">komentarz:</td> <td><textarea name="koment" rows=9 cols=38></textarea></p> <input type="submit" value="Dodaj"></td> </tr> </table> </form> ============================== data.txt Kod: <table border=0 cellpadding=0 cellspacing=0 width=100%><td width=100%> </table></td> </table> Pozdrawiam. A może ktoś ma prosty skrypt do komentarzy? Najlepiej z instrukcją ,dla kompletnie zielonych, jak tego użyć. Wystarczy mi na stronie okno na wpisanie treści komentarza, nicka i żeby te komentarze było widać pod artykułem, nic więcej. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 06:14 |