![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 238 Pomógł: 0 Dołączył: 6.05.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
Zastanawiam się jak zrobić kategorie aby można było każda kategorię przypisać do obojętnie jakiej kategorii. Czyli np. Kategoria 1 Kategoria 2 Kategoria 3 Kategoria 4 Kategoria 5 Kategoria 6 Kategoria 7 Kategoria 8 Kategoria 9 Kategoria 10 Teraz każda kategorię mogę przypisać do jakiejś kategorii JAKO podkategorię - obojętnie jaka głębokość (ale raczej nie przekroczy 5). Czyli: >Kategoria 1 (kategoria) => Kategoria 2 (podkategoria - kategorii Kategoria 1) => Kategoria 3 (podkategoria - kategorii Kategoria 1) ==>Kategoria 4 (pod pod kategoria - kategorii Kategoria 3) >Kategoria 5 (kategoria) => Kategoria 6 (podkategoria - kategorii Kategoria 5) => Kategoria 7 (podkategoria - kategorii Kategoria 5) ==> Kategoria 8 (pod pod kategoria - kategorii Kategoria 7) ===> Kategoria 9 (pod pod pod kategoria - kategorii Kategoria 8) Mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi. Na pewno wiele ludzi się z tym problemem spotkało. Ja myślałem to w bazie zrobić tak: id | przypisanie | nazwa id - id rekordu kategoria przypisanie - tutaj będzie przypisanie do której kategorii należy. 0 == kategoria główna nazwa - to wiadomo Tylko nie wiem jak się zabrać za wyświetlanie tego w php aby zagnieżdżanie działało.. Proszę o pomoc. Byłbym wdzięczny za gotową funkcję. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.09.2025 - 21:30 |