Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [SQL][PHP]ochrona przed sql injection-prosze o pomoc, prosze o pomoc bo mi sie juz słabo zrobiło
majka111

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam

od kilku dni bawie sie w dedektywa i sledzę wszelkie mozliwe rozwiazania ochrony przed sql injection , znalazłem naprawde duzo sposobów ale mam jeden problem próbuje sklecić to wszystko w jedna całość i nie daje rady z powód jest jeden nie jestem programistą php. jakieś drobne improwizacje coś poprawić wstawić to jeszcze dam rade ale wszystkie sugestie jakie znalazłem sa do ludzi ktorzy na tym zjedli zęby i jest dla nich czywiste co gdzie i jak .

teraz o co mi chodzi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) mam skrypt strony www dziurawy jak druszlak jedyne zabezpieczenie jakie ma to jak jest "wyłączony"

próbuje zrobić 2 rzeczy :

obronic go przed sql injection i może jakies filtrowanie w drugiej kolejnosci

na stronie mam 3 miejsca które musze obronić logowanie do PA, dodawanie rekordów do trabeli przez formularz i formularz kontaktowy

Wyczytałem że panel admina to sesje + ciasteczka ale bardziej mi zalezy żeby ochronić same pola wpisu

znalazłem to wiem ze robi duzo dobrego , ale.....

gdzie TO, wstawić czy do pliku odpowiedzialnego za połaczenie z bazą czy do pliku logowania

1. <?php
  2. // Connect
  3. $link = mysql_connect('host', 'uzytkownik', 'haslo')
  4.  
  5. // Zapytanie
  6. $query = sprintf("SELECT * FROM uzytkownicy WHERE uzytkownik='%s' AND haslo='%s'",
  7. ?>

pytań mam dużo wiecej ale nie chce przesadzać na początek

Pozdrawiam

Mario
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 15:58