![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 8.03.2010 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Robię prosty system do zarządzania newsami razem z archiwum, tj. wyświetlania newsów z danego miesiąca. Plan jest taki żeby pobrać datę(datetime) z MySQL i zrobić pętlę która sprawdzałaby czy któryś rekord z bazy jest w danym miesiącu i wyświetlić go(lub nie). Na konieć dodajemy jeden miesiąc aż do miesiąca bieżącego. Nie wiedziałem w sumie do końća jak sie do tego zabrać, ale napisałem coś takiego:
Daty z MySQL są w arrayu $news_date. Tylko że teraz każdy news zwraca albo nazwę miesiąca albo nic, czyli np. jak mam 3 wpisy w sierpniu to wypisuje mi 3 razy pod "sierpień". Wiem dlaczego tak się dzieję, ale nie mam już pomysłu jak się a to zabrać, i twierdziłem że lepiej będzie napisać o tym na forum niż męczyć się nad tym. Tym bardziej że bardzo możliwe zabrałem się od tego od całkowicie złej strony i jest na to 10x bardziej logiczne i łatwiejsze rozwiązanie(nie jestem np. pewny co do sprowadzania dat do arraya). W każdym razie prosiłbym o pomoc z naprawieniem tego kodu, albo wskazówkę/logikę działania kodu lepszego. Ten post edytował pawel.ad 11.08.2011, 18:44:25 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 14:47 |