Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Edytory WYSIWIG JQ/JS są do bani.
Rid

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Tak jak w temacie.Z tego co zauważyłem,większość tych edytorów opartych o JS lub JQ używa przycisku(buttonu) image do załadowania obrazka,tylko się pytam po co-przecież to bezsensowne,można przecież ,każdy obrazek załadować metodą przeciągnij i upuść.A co z osobami ,którzy nie chcą obrazków w edytorze,filtrowanie tagów w większości mi znanych
wysiwig edytorów jest tak niedopracowane,że mogłoby w ogóle ich nie być.
Używam u siebie eltre ,daje deny tag-img ,robię echo(u siebie response write) na obiekt i pięknie obrazek mi się ładuję na
całą stronę mimo że tag został uznany z niedozwolony.
Poza tym ,generowanie szeregu tagów w edytorze(spany/divy/htmle/iframe )itp ,istny bałagan w kodzie źródłowym.

Ale odchodząc lekko od tematu ,sprawdziłem parę edytorów wysiwyig opartych o technologię silverlight i flash,i stwierdziłem
że są o dużo lepsze,nie generują tyle śmieci,nie dopuszczają do metod drop and drag,przycisk ładowania obrazków ma sens.

Co o tym sądzicie ,czy ktoś używał flashowych albo silverlighta edytorów?(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)

PS.Jak spojrzałem na cenę edytora wysiwyg w technologi silverlight to mi oczy prawie z orbit nie wyleciały-za licencję 1-5 komputerów wołają 900$ to ponad 2tyś zł-jakby ktoś chciał.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 24.08.2025 - 20:01