![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 3 Dołączył: 18.10.2009 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
2 dni temu walczyłem z jednym podzapytaniem i mi się udało. Niestety w momencie, kiedy dodaje drugie podzapytanie mysql bije wszelkie rekordy w długości zapytań mam taką tabelę:
Łączącą pacjenta z lekarzem, który się nim opiekuje. Oczywiście może występować sytuacja, kiedy jeden pacjent "przypisany" jest do więcej niż jednego lekarza. Na to znalazłem sposób:
Ale w momencie kiedy mam sytuację, ze jednej pacjent jest pod opieką więcej niż dwóch lekarzy wówczas zaczyna się problem. Idąc za taką logiką rozumowania zrobiłem następujące pytanie:
tutaj niestety już jest poważny problem, bo pytanie wykonuje się ponad 80 s. Oczywiście jest to niedopuszczalne. Zresztą nie było pożądanego efektu. Kombinowałem z IFem, gdzie 4 kolumna miała wyglądać następująco
ale to też niestety na nic. Kiedy dodaje group by id_pac w tym podzapytaniu, pytanie wykonywało się w nieskończoność zresztą bezskutecznie. Potrzebuję zrobić zapytanie gdzie będzie mi sprawdzał do 5 lekarzy u pacjentów. Nie chodzi mi oczywiście o rozwiązanie tylko o pomoc gdzie można jeszcze szukać lub gdzie popełniam błąd w rozumowaniu |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 01:58 |