![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 25.03.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, jestem w trakcie tworzenia biblioteki do code ignitera, ale mniejsza o to bo to nie jest przedmiotem problemu.
Mam w planie stworzyć klasę, która za pomącą swoich metod będzie generować tabelkę HTML z wynikami z bazy danych + paginacja, filtry, sortowanie itd. Klasa ma być w pełni konfigurowalna, to jest największym problemem, bo gdyby miała tylko działać dla mnie, to problem by nie istniał. Póki co zrobiłem, generowanie kolumn + ustalanie nazw/nagłówków tych kolumn (wymieniając je z separatorem i rozdzielając później explodem) Nazwy pól z bazy danych potrzebne do wyświetlenia/sortowania wyników są określane w taki sam sposób. Cytat Przykład: Kolumna id | kolumna data | kolumna title Pole id | Pole data | Pole title Przekazuję sobie to do metody, która rozdziela to sobie i generuję kolumny po czym zapisuję to do zmiennej Ok działa lecimy dalej. Nadszedł czas na generowanie wierszy (rekordów), przesyłam więc z kontrolera result z bazy danych do metody mojej biblioteki i wyświetlam wyniki w foreachu, lecz tutaj problem. Każda tabelka ma także narzuconą z góry kolumnę "Akcja" - dodaj, usuń, edytuj, generuj pdf itd itp I muszę zrobić tak, aby była możliwość wyłączenia np dwóch lub trzech, a nawet wszystkich akcji dla danego rekordu. Cytat Przykład: Rekord 1 - Usuń, Edytuj, Generuj PDF Rekord 2 - Usuń, Edytuj, Generuj PDF Rekord 3 - Usuń, Edytuj, Generuj PDF Rekord 4 - Edytuj, Generuj PDF Rekord 5 - Generuj PDF Rekord 6 - [pusto] Rekord 7 - Usuń, Edytuj, Generuj PDF Nie mogę wpaść na pomysł jak się za to zabrać, proszę o wszelkie podpowiedzi. Z góry dziękuję. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:01 |