Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [Server]2 x ip publiczne w sieci
ShadowD
post 30.06.2011, 16:42:10
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Mam pytanie, mam ruter z tomato, chciał bym wyciągnąć od providera usług sieciowych 2'gie ip na moim koncie, mam 20mb w dwie strony i szkoda by to się marnowało, chcę postawić server. Sprzęt zakupiony, wiedza się gromadzi, a to jest jeden z problemów do rozwiązania.

W tomato mam tabelkę w przekierowaniach typu (opisy):
Cytat
Adres źródłowy (opcjonalnie) - Przekieruj tylko gdy z pod tego adresu, np: "1.2.3.4", "1.2.3.4 - 2.3.4.5", "1.2.3.0/24".
Porty zewn. - Przekierowywane porty widziane z WAN, np: "2345", "200,300", "200-300,400".
Port wewn. (opcjonalne) - Docelowy port wewnątrz LAN. Jeżeli pusty, to port wewnętrzny jest taki sam jak zewnętrzny. Na wpis dozwolony jest tylko jeden port, gdy przekierowywanie jest realizowane na inny numer portu jak wewnętrzny.
Adres wewn. - Adres docelowy w LAN.

Czyli wydaje mi się, że opcja switcha jest możliwa, tylko teraz jak to załatwić z technikiem, co powiedzieć, w ogóle czy mam rację z tymi założeniami?

Serwery w serwerowniach są stawiane, każdy może dostać kilka adresów ip, więc dlaczego nie ja w sieci miejskiej? Jeśli będzie potrzebne mi bardziej zaawansowane urządzenie z chęcią się w nie zaopatrzę.

--------------------
Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube

Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 28.06.2025 - 12:31