Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [Zend] Uruchomienie na zdalnym serwerze
cezarszl

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cześć! Pierwszy raz mam z tym styczność i pewnie robię jakiś żałosny błąd, ale może się zlitujecie ;p Zuploudowalem pliki mojego projektu w Zendzie, po wejsciu w public strona nie działa, IndexController tylko redirect'uje na innym kontroller i dostaje info, że np.: The requested URL /foo/public/lorem was not found on this server.. Należy coś zmienić w bootstrapie, czy ja czynie jakąś głupote. Help meh. Pozdrawiam:)

EDIT:

Faktycznie nie za dobrze sprecyzowalem cała sytuacje, wobec tego zacznijmy od poczatku. Hosting to lh.pl, na localhoscie wszystko smiga jak powinno, układ katalogów jest następujący na dana chwile:

1. /public_html/projekt /public
  2. /application
  3. /library
  4. *.zfproject.xml

W katalogu public pozostały nie naruszone pliki index.php i .htaccess. Po wywołaniu dowolnego z controllerów np. http://blabla.lh.pl/projekt/public/nazwa_controllera, dostaje błąd :

The requested URL /home/virtuals/blabla.lh.pl/nomess/public/index.php was not found on this server.

Natomiast, gdy usuwam plik .htaccess otrzymuje błąd: The requested URL /nomess/public/oferta was not found on this server. Co oznacza, ze wtedy w ogole nie działa.

Ten post edytował cezarszl 28.06.2011, 19:56:15
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 26.09.2025 - 20:32