|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 236 Pomógł: 0 Dołączył: 4.06.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
mam taki kod:
Kod $sel = mysql_query("SELECT `temat`,`tekst`,`keywords` FROM newsy WHERE MATCH(temat,tekst,keywords) AGAINST('$haslo'IN BOOLEAN MODE)") or die (mysql_error()); i chciałbym zrobić wyszukiwanie w taki sposób, że np: jeśli w bazie mam rekord DDDD, to po wpisaniu DDD!@#$%^&, również znajdzie mi rekord DDDD. Tak myslałem, żeby dodać % przed zmienną hasło, ale to nie daje żadnego efektu. Możecie mi pomóc? Oto kod wyszukiwarki: Kod <form method="post" action="">
<input type="text" name="wyszukiwarka" maxlength="40"size="70" /><br /> <input type="hidden" name="formularz" value="wyslano" /> <input type="submit" value="Szukaj" class="button"/> </form> <? $dbhost = "localhost"; $dbuser = "root"; $dbpass = ""; $dbname = "smf"; $conn = mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpass) or die ("Error connecting to database"); mysql_select_db($dbname); $sql = "SET CHARSET utf8"; mysql_query($sql); error_reporting(E_ALL ^ E_NOTICE); if(addslashes($_POST['formularz']) == "wyslano") { $haslo = addslashes(strip_tags(htmlspecialchars($_POST['wyszukiwarka']))); $sel = mysql_query("SELECT `temat`,`tekst`,`keywords` FROM newsy WHERE MATCH(temat,tekst,keywords) AGAINST('$haslo'IN BOOLEAN MODE)") or die (mysql_error()); echo '<ul>'; if (strlen($_POST['wyszukiwarka']) == 0) { echo '<p class="nie"><u>Nie wypełniono pola wyszukiwania</u>.</p>'; } elseif(mysql_num_rows($sel) > 0) { While($row = mysql_fetch_array($sel)) { echo "<li><h3>".$row['temat']."</h3>"; echo "<p>".$row['tekst']."</p></li>"; } } else { echo '<p class="nie"><u>Fraza</u>: <b>'.$haslo.'</b> - <u>nie została znaleziona</u>.</p>'; }echo '</ul>';} mysql_close($conn); ?>
Powód edycji: [thek]: Uprasza się o własciwe bbcode... Prawie 100 postów i wciąż braki w znajomości regulaminu! Mam temat zamknąć?
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 21.12.2025 - 20:18 |