Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [CI]Problem dynamiczną zmianą opcji konfiguracyjnych, Działa tam gdzie nie potrzeba: $this->config->set_item()
adbacz

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Zrobiłem logowanie za pomocą sesji a teraz chciałem dodać opcję zapamiętywania. Sesja standardowo jest ustawiona na 7200 a chciałem by zapamiętywała opcjonalnie na więcej niż 2 godziny. Poczytałem dokumentację CI i chciałem zamienić tamtą wartość za pomocą $this->config->set_item('sess_expiration', 86400). Niestety nie zmienia mi opcji - nadal jest standardowa wartość.

Najlepsze jest to, że po napisaniu dodatkowej funkcji, tam zmiana jest dokonywana. W construktorze zachodzi zmiana tej wartości a w dodatkowej funkcji jest wyświetlanie tej wartości już zmienionej a w funkcji logowania - nie.

Próbowałem już wszystkiego ale nic mi nie wychodzi, cały czas w tym logowaniu zostaje taka sama wartość. Mogę prosić o pomoc?

EDIT:
Znalazłem tymczasowe rozwiązanie. W pliku konfiguracyjnym zrobiłem instrukcję warunkową. I teraz przy konkretnym warunku zmienia wartość. Ale jak już pisałem jest to tylko tymczasowe rozwiązanie.

Ten post edytował adbacz 23.06.2011, 11:50:18
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 2.10.2025 - 20:27