![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 532 Pomógł: 24 Dołączył: 15.04.2011 Skąd: Kalisz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem logowanie za pomocą sesji a teraz chciałem dodać opcję zapamiętywania. Sesja standardowo jest ustawiona na 7200 a chciałem by zapamiętywała opcjonalnie na więcej niż 2 godziny. Poczytałem dokumentację CI i chciałem zamienić tamtą wartość za pomocą $this->config->set_item('sess_expiration', 86400). Niestety nie zmienia mi opcji - nadal jest standardowa wartość.
Najlepsze jest to, że po napisaniu dodatkowej funkcji, tam zmiana jest dokonywana. W construktorze zachodzi zmiana tej wartości a w dodatkowej funkcji jest wyświetlanie tej wartości już zmienionej a w funkcji logowania - nie. Próbowałem już wszystkiego ale nic mi nie wychodzi, cały czas w tym logowaniu zostaje taka sama wartość. Mogę prosić o pomoc? EDIT: Znalazłem tymczasowe rozwiązanie. W pliku konfiguracyjnym zrobiłem instrukcję warunkową. I teraz przy konkretnym warunku zmienia wartość. Ale jak już pisałem jest to tylko tymczasowe rozwiązanie. Ten post edytował adbacz 23.06.2011, 11:50:18 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 20:27 |