Witam. Mam problem z wysłaniem zawartości formularza do zmiennej za pomocą metody $_POST['xxx']; wydaje mi się że ma to jakiś związek z zagnieżdżeniem formularza w funkcji "if", ale nie jestem pewien. Jeśli ktoś znalazł by błąd w moich poczynaniach lub miał inny pomysł jak rozwiązać ten problem to będę wdzięczny. Dokładnie chodzi mi o wysłanie zawartości ukrytego pola o nazwie "id" do zmiennej o tej samej nazwie. Dzięki za pomoc

A o to kod:
<?php
...
if($wyn_test['sezon'] == $sezon)
{
...
...
...
$zapytanie1 = mysql_query("SELECT * FROM druzyny WHERE sezon='$sezon' ORDER BY $sort DESC"); {
{
echo '<td style="border: 3px solid #000000;">'.$wynik['miejsce'].'</td>'; echo '<td style="border: 3px solid #000000;">'.$wynik['nazwa'].'</td>'; echo '<td style="border: 3px solid #000000;">'.$wynik['kosze_zdobyte'].'</td>'; echo '<td style="border: 3px solid #000000;">'.$wynik['kosze_stracone'].'</td>'; echo '<td style="border: 3px solid #000000;">'.$wynik['pkt'].'</td>'; echo '<td style="border: 3px solid #000000;">'; echo '<form action="" method="post">'; echo '<input type="hidden" name="id" value="'.$wynik['id'].'" />' $id = $_POST //<--
echo '<input class="przycisk" type="submit" name="edit" value="Edytuj" />'; }
}
else
{
{
...
}
}
if(isset($_POST['edit'])) {
...
echo '<p><input class="przycisk" type="submit" name="ok" value="Zapisz" /></p>'; ...
}
...
{
{
...
$zap_upd = mysql_query("UPDATE druzyny SET miejsce = '$miejsce', nazwa = '$druzyna', kosze_zdobyte = '$kosze_plus', kosze_stracone = '$kosze_minus', punkty = '$punkty' WHERE id = '$id'"); //<--
if($zap_upd == true)
{
echo '<p>Operacja zakończona sukcesem</p>'; echo '<form action="" method="post">'; echo '<input class="przycisk" type="submit" name="update" value="Odśwież Dane" />'; }
else
{
// echo '<p>Operacja nieudana</p>';
// echo '<form action="" method="post">';
// echo '<input class="przycisk" type="submit" name="update" value="Odśwież Dane" />';
// echo '</form>';
}
}
else
{
---
}
}
...
Ten post edytował rulfy 7.06.2011, 19:59:20