![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej, bardzo proszę o pomoc, gdyż szukam różnych rozwiązań już drugi dzień i nie mogę sobie z tym poradzić...
Pobieram dane z pliku txt (kodowanie windows-1250) znajdującego się na serwerze do bazy danych. Plik txt zawiera pole oddzielone znakiem | przykład: ABC 001|Polska|26.06.2011|06.07.2011|IMMS|Świnoujście|... Dane pobieram w ten sposób:
I wrzucam je do bazy (baza w kodowaniu utf-8): Wszystko działało ok, dopóki nie zmieniłam serwera na inny, a w zasadzie założyłam nowe konto na tym samym serwerze, więc ustawienia te same. Teraz obcina mi pierwszą literę i zamiast pobierać "Świnoujście", pobiera "winiujście", zamiast "Łeba", to "eba", a dalsze polskie znaki w wyrazie są... Będę wdzięczna za wszelką pomoc! PS Co zrobić, żeby w mojej sygnaturce były linki? Zrobiłam standardowo BBCode [url], ale nie działa :/ Nikt nie pomoże? ![]() -------------------- Cinema Paradiso - tanie i ekskluzywne noclegi Poznań
firstposition.pl - skuteczne pozycjonowanie stron internetowych |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:31 |