![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2011 Skąd: Murowana Goślina Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć. Nie mam pojęcia jak to zrobić, a siedzę przy tym już od 15:00 =/ Algorytmów już wymyślać też próbowałem masę, ale na nic.
Np. jednym z nich miało być: zalóżmy ze jest strona [2] wtedy maximum=9*numerstrony= 18 minimum=maximum-9=9 for (i=minimum;i=maximum;i++) tutaj daje funkcje która wyświetla ci przedmiot i jako argument podajesz zmienna i) Chodzi o to, że mam skrypt wyświetlający ilość przedmiotów na stronie. Maksymalnie na 1 stronie może mieścić się 9 przedmiotów (dodam jeszcze, że są pobierane z bazy), i kiedy umieścimy 10 przedmiot, to powinien znajdować się na kolejnej stronie. Powinniśmy widzieć przedmiot z numerem 10, ale tlyko ten 1 przedmiot, bez reszty 9, które są na stronie jeden. I tak samo za każdym razem, aby osiągnąć efekt podobny do tego: Pierwsza strona, 1,2,3,4,5... 100,101,102, Ostatnia strona. Użyłem czegoś takiego.
Jednak nawet to nie działa, poza tym jest niedokończone, gdyż i tak by nie wyświetlało na kolejnych stronach przedmiotów, które są zmienną $i. Pokaże może kawałek kodu:
Wie ktoś jak zrobić, aby przedmioty $i były wyświetlane odpowiednio na każdej stronie po 9 sztuk? Powiedzmy, że dodaje w bazie 22 przedmioty. na stronie pierwszej powinno znajdować się 9, na drugiej 9, i na trzeciej 4. Nie mogę wymyślić, to jest zbyt dla mnie skomplikowane. Przeglądałem angielskie fora, jednak tam też sporo rzeczy nie potrafię zrozumieć. Będę bardzo wdzięczny. Ten post edytował waqmaz 19.05.2011, 21:41:06 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 19:14 |