![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 2.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam chyba dość skomplikowane pytanie... otóż mam bazę opartą na pliku txt (baza.txt), który wygląda tak:
nr \ id \ nazwa \ tresc \ podmenu 0||1||główna||Witamy na stronie||0 1||2||jeden||pierwsza podstrona||0 2||3||dwa||druga podstrona.||0 3||4||trzy||trzecia podstrona||2 4||5||cztery||czwarta podstrona||2 Generalnie mam skrypt który odczytuje zawartość pola "nazwa" i robi z tego zakładki menu. Ale chciałbym też żeby było podmenu... Tzn. jeśli w polu "podmenu" jest np. wartość 2, to chodzi mi o to, żeby ta podstrona (a konkretnie link do niej) była jako podmenu zakładki głównej o ID 2 - jako link w menu rozwijanym. Kod <ul> <? $arrBase = file('baza.txt'); foreach ( $arrBase as $strLine ) { list ( $nr, $id, $nazwa, $tresc, $podmenu ) = explode( "||", $strLine ); $arrReturns = explode( "||", $strLine ); echo '<li><a "href="strona.php?page='.$nazwa.'">'.$nazwa.'</a></li>'; } echo '</ul>'; Ma ktoś pomysł jak to zrobić ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:56 |