![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 6 Dołączył: 28.10.2009 Skąd: że znowu... Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich!
Mam duży problem odnośnie powracania do ostatnio oglądanych materiałów w portalu. Otóż sprawa wygląda tak, w portalu wyświetlają się obrazki i jest opcja następny która generuj obrazek LOSOWO wybrany. Dla przykładu Oglądamy obrazek ID 1331 Następny to ID 4411 Następny to ID 6628 Następny to ID 454 I teraz chcę zrobić sobie historię w sesjach by po kliknięciu Poprzedni wracało do tego który ostatnio był oglądany, w wypadku gdyby komuś spodobał się jakiś obrazek a przeleciał za szybko do następnego. W tym wypadku chcę zastosować coś takiego: Sesja HISTORIA = '454, 6628, 4411, 1331'; Gdzie po kliknięciu na poprzedni mogę sobie wrócić spowrotem, próbuję kilkoma sposobami jednak nic mi to nie daje. Sprówałam więc sposobem innym troche PROSTSZYM, aby sprawdzić czy to zadziała: Kod if(!empty($_SESSION['wsrodku'])){ $srodek=$_SESSION['wsrodku']; $_SESSION['poprzedniObrazek'] = $srodek; $teraz=$_SESSION['terazObr']; $_SESSION['wsrodku'] = $teraz; $_SESSION['terazObr'] = $id; echo $_SESSION['poprzedniObrazek']; } else { $poprzedni = ''; if(!empty($_SESSION['terazObr'])) { $teraz=$_SESSION['terazObr']; $_SESSION['wsrodku'] = $teraz; $_SESSION['terazObr'] = $id; } else { $_SESSION['terazObr'] = $id; } } Wiem wiem wygląda strasznie, ale na kartce rozpisując sobie to dokładnie przed rozpoczęciem pisania, powinno to działać, napisałam i niestety nie działa. Przyjmijmy liczby dla konkretnych sesji PoprzedniObrazek = 1 (to ten do którego mamy wrócić po kliknięciu na poprzedni) wsrodku = 2 (wartość następnego powrotu) teraz = 3 (obrazek który teraz ogladamy) I przykładzie powyżej powinno to być dziedzioczne 1 przejmuje 2, 2 przejmuje 3, a 3 otrzymuje wartość aktualnie oglądanego obrazka. Niestety u mnie wartość 1 i 2 jest ciągle taka sama. Czy macie jakieś pomysły? rady jak coś takiego zrobić, nigdy w życiu nie miałam z czymś takim doczynienia i jest to mój pierwszy raz, nawet nie wiem jak to logicznie zrobić by powracać do ostatnio oglądanych obrazków. Pomożecie mili Państwo? Dziękuje Natalia ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 18:14 |