Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [JavaScript][MySQL][PHP] Problem w pobieraniu danych przez JS, Tak mi się przynajmniej wydaje
MateuszRyaN

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam. Mam taki problem. Posiadam autocompletera który działa następująco. W pliku np. szukaj.php jest skrypt który wykonuje zapytanie do bazy poprzez LIKE (fraze lub część frazy) i pobiera elementy do znaczników <li></li> i podpięty jest pod onclick fill().

W głównym pliku php, po wpisaniu frazy, wysuwają mi się pozycje uzyskane z bazy, po kliknięciu w element wyświetlany jest jako value w polu input. proste.

Wszystko działa ślicznie pięknie bez zarzutów jeżeli wybiorę z listy pozycję np. typu: to jest pierwszy przykład.
Natomiast skrypt zachowuje się bardzo dziwnie i nie pokazuje mi w polu input zawartości bazy jeżeli wybiorę rekord typu: to jest "drugi" przykład.

Podsumowując -> skrypt działa poprawnie tylko wtedy gdy wybiorę stringa bez cudzysłowiów...jeżeli w liście pojawi się słowo w cudzysłowiu...sypie się.

1. myslałem że coś z kodowaniem, zmieniałem, kombinowałem ale zmiany nic nie dały.
2. potem myślałem że coś w tej linii jest nie tak, że któreś cudzysłówia czy apostrofy się wykluczają...ale nie widze tu błędów...
  1. echo "<li style='list-style-type:none; padding:3px;' onClick='fill(\"".$result->nazwa_firmy." , nip: ".$result->nip."\");'>".$result->nazwa_firmy." , nip: ".$result->nip."</li>";

Nie wiem...macie jakieś pomysły? Jak trzeba to mogę wrzucić część skryptu ale powiedzcie co.
Pozdrawiam,
RyaN.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:00