![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2010 Skąd: Jastrzębie Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam taki problem. Posiadam autocompletera który działa następująco. W pliku np. szukaj.php jest skrypt który wykonuje zapytanie do bazy poprzez LIKE (fraze lub część frazy) i pobiera elementy do znaczników <li></li> i podpięty jest pod onclick fill().
W głównym pliku php, po wpisaniu frazy, wysuwają mi się pozycje uzyskane z bazy, po kliknięciu w element wyświetlany jest jako value w polu input. proste. Wszystko działa ślicznie pięknie bez zarzutów jeżeli wybiorę z listy pozycję np. typu: to jest pierwszy przykład. Natomiast skrypt zachowuje się bardzo dziwnie i nie pokazuje mi w polu input zawartości bazy jeżeli wybiorę rekord typu: to jest "drugi" przykład. Podsumowując -> skrypt działa poprawnie tylko wtedy gdy wybiorę stringa bez cudzysłowiów...jeżeli w liście pojawi się słowo w cudzysłowiu...sypie się. 1. myslałem że coś z kodowaniem, zmieniałem, kombinowałem ale zmiany nic nie dały. 2. potem myślałem że coś w tej linii jest nie tak, że któreś cudzysłówia czy apostrofy się wykluczają...ale nie widze tu błędów...
Nie wiem...macie jakieś pomysły? Jak trzeba to mogę wrzucić część skryptu ale powiedzcie co. Pozdrawiam, RyaN. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:00 |