Witam, robię grę przeglądarkową na gotowym silniku (tylko go edytuje) i problem polega na tym że już kombinuje z 2h i nie wymyśliłem a wiec jak mogę tutaj
zmienić zlot za każdą prace chodzi mi o to że są 3 prace stolarz , myśliwy , łowienie ryb i ze by każda miała inną stawkę próbowałem przenieść
$zloto = 15 + 5 * $uzytkownik['punkty'] ;
ale to nic nie dawało to znaczy że po kliknięciu w prace dodawało kasę a jak się kliknęło przerwij no to zostawała kasa.
//sprawdzamy czy gracz pracuje
if( ($uzytkownik['pracuje'] > 0) && ($uzytkownik['pracuje'] < time()) ){
//jeżeli gracz ma ustawione, że pracuje, ale czas pracy już się zakończył to wydaj mu odpowiednią ilość złota za pracę i ustaw, że już nie pracuje
//w naszym przykładzie ilość otrzymanego złota za wykonanie pracy zależy od posiadanych punktów
$zloto = 15 + 5 * $uzytkownik['punkty'] ;
//wysyłamy polecenie do bazy danych
mysql_query("update gracze set pracuje = 0, zloto = zloto + ".$zloto." where gracz = ".$uzytkownik['gracz']);
//odświeżamy stronę
header("Location: praca.php");
} elseif ($uzytkownik['pracuje'] > 0){
if(isset($_GET['przerwij'])){
//jeżeli wciśnięto przerwanie pracy
mysql_query("update gracze set pracuje = 0 where gracz = ".$uzytkownik['gracz']);
//odświeżamy stronę
header("Location: praca.php");
}
//obliczamy ile czasu pozostało do końca pracy
$pozostalo = $uzytkownik['pracuje'] - time();
?>
<script type="text/javascript">
function liczCzas(ile) {
godzin = Math.floor(ile / 3600);
minut = Math.floor((ile - godzin * 3600) / 60);
sekund = ile - minut * 60 - godzin * 3600;
if (godzin < 10){ godzin = "0"+ godzin; }
if (minut < 10){ minut = "0" + minut; }
if (sekund < 10){ sekund = "0" + sekund; }
if (ile > 0) {
ile--;
document.getElementById("zegar").innerHTML = godzin + ':' + minut + ':' + sekund;
setTimeout("liczCzas("+ile+")", 1000);
} else {
document.getElementById("zegar").innerHTML = "[zakończono]";
}
}
</script>
Twoja postać jest w pracy, do jej zakończenia pozostało: <span id="zegar"></span> <a href="praca.php?przerwij">[ przerwij ]</a>
<?php echo "<script type='text/javascript'>liczCzas(".$pozostalo.")</script>"; ?><?php
} else {
//gracz nie pracuje
//jeżeli wciśnięto pracwanie
//koniec pracy = aktualny czas + ilość_godzin * 3600
$ktora_czesc=$_GET['praca'];
if ($ktora_czesc=="lownieryb")
{
mysql_query("update gracze set pracuje = ".$koniec." where gracz = ".$uzytkownik['gracz']); //odświeżamy stronę
header("Location: praca.php"); }
if ($ktora_czesc=="mysliwy")
{
mysql_query("update gracze set pracuje = ".$koniec." where gracz = ".$uzytkownik['gracz']); //odświeżamy stronę
if ($ktora_czesc=="stolarz")
{
$koniec = time() + 28800; mysql_query("update gracze set pracuje = ".$koniec." where gracz = ".$uzytkownik['gracz']); //odświeżamy stronę