![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 297 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2003 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam pewien problem ale nie wiem jak go rozwiązać
Mam formularz który przekazuje zmienna do przegladarki i wyswietla poszczegolna kategorie ale problem sie zaczał jak użyłem funkcji [php:1:4724de3a57]<?php if ($_GET['show'] == "c") { include("download.php"); } ?>[/php:1:4724de3a57] Wg tego po nacisnieciu buttona przechodzi mi do download w którym jest zawarty formularz [xml:1:4724de3a57] <form action="" method="get" class="pole"> <SELECT NAME="kategoria" class="text">[/xml:1:4724de3a57] I problem jest tego rodzaju że gdy wpisze w action formułe plik.php?show=c to po nacisnieciu wyslij wywala mi plik.php?kategoria=zmienna id przekazana z selakta zamiast coś takiego plik.php?show=c&katagoria=zmienna id I moje pytanie jest takie bo próbowałem w select name określić mu a w zasadzie wymusic takie polecenie [xml:1:4724de3a57] name="show=c&kategoria"[/xml:1:4724de3a57] ale nie trybi bo zauważyłem że po wysłaniu wywala mi prawidłową ścieżke czyli: plik.php?show(zamiast = jest %3D)c(zamiast & jest %26)kategoria=id czy da się jakoś zastąpić = i & jakimś znakiem specjalnym żeby odczytało to prawidłowo |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:32 |