![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 2 Dołączył: 8.10.2010 Skąd: Poniemieckie miasto przesiedleńców Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ponieważ dział Przedszkole jest najbardziej nabijającym posty działem i często wywołuje frustrację Panów Pro Userów PHP proponuję założyć nowy poddział czy wątek który na pewno przyda się wszystkim początkującym i pozwoli na skuteczniejsze szukanie informacji na forum. Chodzi mi o najzwyklejszy słownik pojęć i terminów tłumaczący co zawilsze nazwy i określenia używane na forum. Chodzi mi o miejsce gdzie opisane zostaną pojęcia takie jak choćby dispatcher, router czy bootstrap. Rzeczy, które nie są oczywiste a co do których pojawiają się częste pytania. Gdy ktoś zadaje bardzo podstawowe pytanie a w odpowiedzi dostaje określenia tego typu to się załamuje bo niby dostał odpowiedź ale w sumie to dalej nie rozumie bo to kolejne rzeczy o które musi zapytać. Efekt jest taki, że Panowie pomagający się stresują niepotrzebnie po raz 20 odpowiadając na to samo pytanie (przeważnie w formie "poszukaj sobie w googlu" albo "wyszukiwarka nie gryzie"). To chyba nie jest cel działu Przedszkole by ludzi odsyłać w PiSdu a do słownika było by łatwiej i przyjemniej. Niestety słownik w PHPedi to w sumie słownik angielsko - polski i nie daje zbyt wiele. Wyszukiwanie tematów na forum po takich jak podane przykłady słowach kluczowych daje rezultat na parę dni czytania a w sumie ciężko z syntezować tak uzyskane informacje i wyciągnąć z nich coś pożytecznego.
pzdr olechafm |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:49 |