![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2010 Skąd: ta pewność? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, w praktyce stosuję takie oto rozwiązanie, jeżeli chcę nadać odpowiedni odstęp od krawędzi komórki np: tekstowi po 5px z każdej strony, to muszę zastosować zagnieżdżenie diwów w którym jeden z nich ma z góry określony rozmiar. Bez takiego rozwiązania zamiast odstępu tekstu mamy efekt uboczny w stylu powiększenia się również diva... Przykład: 1: <article> 2: <secton> zagnieżdżenie i wszystko działa cacy, tekst ma odpowiedni odstęp a komórka zachowała pierwotny rozmiar. Teraz ciemna strona mocy kodowania... chciałem nadać paddnig w menu, cóż kombinuję już od godziny co by tu zrobić aby ul a:link, ul a:visited po nadaniu padding rozmieścił odnośniki w zakresie z góry założonemu rozmiarowi komórki, jak na przykładzie artykułu. Może mam sklerozę albo nie pamiętam co źle robię.
i css
Ten post edytował Bellum 5.04.2011, 16:00:08 -------------------- C++ mie pokonało ale z PHP walczę jak mogę!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 20:36 |