![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 4 Dołączył: 25.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z odczytaniem danych z bazy MySQL, a konkretnie z kodowaniem.
Oczywiście z samej bazie wszystkie polskie znaki wyświetlają się poprawnie. System porównań dla połączenia MySQL (w phpmyadmin): utf8_general_ci Metoda porównań napisów mojej bazy: utf8_general_ci Metoda porównań napisów moich tabel: utf8_general_ci Wszystkie pola tekstowe w mojej tabeli kodowane są również w utf8_general_ci Mój plik php, który odczytuje dane z bazy jest w formacie UTF-8 bez BOM W metadanych mam ustawione kodowanie: <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf8" /> Mimo to wszystkie polskie znaki mi się wysypują. Zamiast polskich znaków, pojawiają się tylko znaki zapytania i ten dziwny kwadracik zamiast literki "ó". Podejrzewam, że to problem z kodowaniem w bazie, ponieważ:
Zmieniałem kodowania w bazie wszędzie gdzie tylko mogłem. Czy ktoś mi może powiedzieć w czym jest problem? Na koniec dodam jeszcze, że wgrywając bazę użyłem takiej funkcji dla poprawnego kodowania:
Ten post edytował miniol 31.03.2011, 13:21:52 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 23:44 |