![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Tworzę stronę internetową, którą zalogowany użytkownik będzie mógł spersonalizować według swoich upodobań. By tego dokonać, będzie musiał uprzednio wypełnić formularz złożony z checkbox'ów. Checkbox'y są podzielone następująco: Warzywa - Marchew - Ogórek - itd... Owoce - Jabłko - Pomarańcz - itd... Napisałem skrypt, który dodaje do BD zaznaczone przez użytkownika checkbox'y. Zadbałem również o to by w przypadku ponownego wysłania tego formularza z tymi samymi zaznaczonymi pozycjami, były one w BD nadpisywane, a nie dopisywane. Dodałem również skrypt pobierający z BD wybrane wcześniej pozycje i wyświetlający te rekordy jako zaznaczone checkbox'y (checked=checked). Problem z którym nie wiem jak się prawidłowo uporać, pojawia się w momencie, gdy użytkownik chce odznaczyć wybrane / wybrany wcześniej checkbox. Tu pojawia się moje pytanie. Czy napisać skrypt, którzy przed każdym ponownym zapisem wybranych checbox'ów do BD usuwałby wszystkie poprzednie wpisy dla tego użytkownika, czy raczej napisać skrypt, który porównywałby ilość rekordów w BD z obecną ilością zaznaczonych checkbox'ów i porównując produkty po ID, usuwałby tylko te przy których nie zaznaczono checbox'a ? A może w ogóle realizuje się to w zupełni inny sposób na który nie wpadłem? AJAX / JQUERY (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi. Serdecznie pozdrawiam Adam K. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 09:19 |