![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 1 Dołączył: 14.06.2007 Skąd: Chesterfield UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam takie cudo:
i teraz jak po kodzie : if (x==4) { x=1; } wrzuce alerta, to przy każdym jednorazowym wywołaniu funkcji zamiast mi ładnie wyświetlić, że x=1 albo x=2 albo x=3, czego bym się spodziewał, ten zakichany js wali mi alertami z każdym kolejnym argumentem funkcji z którym rekurencja była wcześniej wywołana, przez to nie mogę po tym if-ie zrobić ślicznego: if (x == 1) { ...moje instrukcje... } Od razu zaznaczam, że o js mam tylko blade pojęcie - i tak - zdaję sobie sprawę, że powyżej cytowany kod jest daleki od dobrego webowego rzemieślnictwa - prosiłbym tylko osoby znające się na tym o pomoc w zrozumieniu o co chodzi - dlaczego mój x w tej funkcji wygląda tak: 123123123123 zamiast 1 lub 2 lub 3 Bo podejrzewam, że to coś nie tak z inkrementacją - bo dlaczego x które jest równe 1, zwiększone o 1 daje w wyniku 12 zamiast 2... :/ ... ? Proszę o pomoc - z góry dziękuję (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 00:00 |