![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam stronke, w ktorej zastosowalem min nastepujacy trik z funkcja "include":
W pierwszym pliku (nazwijmy go "plik1") includuje plik "plik2"z katalogu "KATALOG". W tym katalogu katalog mam "plik3", i tego skolei includuje sobie plik2. Kod ---KATALOG-
| | | |-plik2 | |-plik3 |-plik1 A kod plikow plik1, plik2 jest nastepujacy: Kod plik1:
include "KATALOG/plik2"; plik2: include "plik3"; Stronka dzialala do tej pory na php 4.1.2 na darmowym serwerze. Teraz przenioslem ja na php 4.2.3 i nie chodzi. I po godzinie doszedlem do wniosku, ze chodzi, jesli zrobie tak: Kod plik1:
include "KATALOG/plik2"; plik2: include "KATALOG/plik3"; Przy tej samej architekturze! Nie chce mi sie wiezyc, zeby tak podstawowa funkcja jak include nie byla przenosna pomiedzy dwiema wersjami php:( Czy jest jakis przelacznik w php.ini, ktory odpowiadalby za to? Gdzie moge to ustawic? Z gory OGROMNE dzieki za pomoc, kondzio;P ps. Dodam, ze gdyby zrobic tym drugim sposobem (ktory de facto jest duzo sztywniejszy, bo kaze pisac katalogi w kazdym includzie) to na tym pierwszym serwerze to tez pojdzie |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 06:34 |