![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam następujący problemik, chcę stworzycstornkę przy użyciu XHTML. Mam tam jeden div a w nim dwa kolejne coś takiego : [xml:1:202ad2e65b]<div id="main"> <div id="menu" style="float:left;"> Tutaj mam menu... </div> <div id="content" style="float: left;"> A tutaj treść... </div></div>[/xml:1:202ad2e65b] problem w tym, że div menu jest niebieski a div content biały...do tego dochodzą inne ozdóbki ale nie o nie tutaj chodzi... teraz sprawa jest taka - te dwa divy muszą mieć taka samą wysokość, ale czasami to menu będzie miało więcej zawartości niż content a czasami content będzie miał więcej niż menu.... i teraz mam problem jak to zrobić ![]() Probowałem z height: 100% ale to nie dawało zadowalającego efektu - jedynie rozciągało mi na cała wysokość strony ![]() jeśli ktoś mógłby podsunąć mi chociażby jakiś przykąłdowy plik gdzie takie cośbyło ok to byłbym wdzięczny...naprawdę nie wiem jak to ruszyć a chciałbym uniknać używania JS do ustawienia tego parametru... aha - doctype ustawione mam na strict... pozdrawiam i dziękuję za pomoc, Łukasz |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:00 |