Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP] in_array() expects parameter 2 to be array
Kuba707

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam.
Stronę odpalam poprzez Apache na localhoscie. Wpisując w przeglądarke adres localhost/strona wszystko jest OK. Ale gdy wpiszę adres: mojeip/strona to są różne błędy. Co do adresu IP to mam przekierowanie na routerze.
No ale dobra, jak mówiłem, gdy wpisuję adres localhost to wszystko w porządku, a gdy wpisuję IP/strona to już nie. Oto błędy:
Kod
Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, null given in C:\xampp\htdocs\strona\index.php on line 52

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\xampp\htdocs\strona\index.php:52) in C:\xampp\htdocs\strona\index.php on line 25

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\xampp\htdocs\strona\index.php:52) in C:\xampp\htdocs\strona\index.php on line 33

Pierwszy error jest dla mnie dziwny.. Oto kod:
Kod
$languages = array("pl", "en");

// tutaj rozne if'y itp.

function getUserLang()
{
    $jezyk = substr($_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'], 0, 2);
    if(strstr($jezyk[0], '-') === FALSE && in_array($jezyk, $languages))
    {
        return $jezyk;
    }
    return false;
}

Co do pozostałych errorów to znam je. Ale jest to dziwne. Na początku mam PHP, nic nie drukuje na stronie, kodowanie UTF8 bez BOM więc nie rozumiem. Ale przecież na adresie localhost/strona nie wywala żadnych błędow, a na mojeip/strona już są błędy.

Trochę może porozwalany ten mój temat więc sorry.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 24.08.2025 - 06:47