|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam
Mam prośbę o pomoc z tematem, który wydawał mi się prosty, a jednak nie znalazłem rozwiązania w google i wyszukiwarce tego forum (być może jest ono zbyt łatwe...) Do rzeczy: chcę umieścić formularz pocztowy z polami tekstowymi i kilkoma checboxami (o różnych nazwach). Formularz na stronie (strona.php) zawiera takie linie: <form name="form" method="post" action="wyslij.php"> <input name="name" type="text" id="name" size="50"> <input type="checkbox" id="gruszki" name="gruszki[]" value="gruszki"> <input type="checkbox" id="jablka" name="jablka[]" value="jablka"> W pliku wyslij.php mam nastepujący fragment <?php (...) $message="Wyslano przez "; $message.= $_POST['name']; (...) $send=mail($to,$subject,$message); (...) Moje pytanie brzmi - jak przekazać do treści maila ($message) informację o tym, które checkboxy zaznaczono, np. "Jabłka TAK!". Kombinowałem różnie z if(isset... ale nie wklejam tych prób, żeby komuś później nie trafiły się w wyszukiwarce wyniki do błędnego przykładu. Będę wdzięczny za pomoc Pozdrawiam xDemon |
|
|
|
xdemon [PHP]Dane z formularza (checkbox) - transport do maila 21.02.2011, 23:35:16
Pawel_W widzę, że kombinujesz w ciemno z nazwami inputów
... 21.02.2011, 23:44:43
xdemon Dzięki! Muszę znaleźć jakieś forum ze żłobkiem... 28.02.2011, 23:28:29 ![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 19:05 |