![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W body mam:
[xml:1:2d77db1afb]<div id="progress_info"></div>[/xml:1:2d77db1afb] W php napisałem funkcję:[php:1:2d77db1afb]<?php function progress_text($t="") { print '<script type="text/javascript" language="JavaScript">' . "n"; print '<!--' . "n"; if(empty($t)) { print "t" . 'progress_text('<table align="center" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0" border="0"><tr><td align="center" class="titre1">' . $t . '</td></tr></table>');' . "n"; }else{ print "t" . 'progress_text();' . "n"; } print '//-->' . "n"; print '</script>' . "n"; @ob_flush(); } ?>[/php:1:2d77db1afb] i do tego w nagłówku strony dodaję plik z funkcją JS: Kod function progress_text(txt)
{ if (!document.layers&&!document.all) return; if (document.layers) { document.layers.progress_info.document.write(txt); document.layers.progress_info.document.close(); }else if (document.all) progress_info.innerHTML=txt; } Wywołuje to przez:[php:1:2d77db1afb]<?php progress_text("Proszę czekać..."); // tu się coś długo wykonuje nic nie wysyłając do przeglądarki progress_text(); //tu wyświetlam wynik pracy... ?>[/php:1:2d77db1afb]całość działa w MsIE, ale tylko w niej... (no i w konquerorze), ale nie wiem jak zrobić by działało również w np. mozilli... Jeżeli chodzi o JS, to jestem trochę lamerem i nieznam się zbytnio... Czy ktoś mi to może wytłumaczyć i pomóc przerobić? (tego JSa sam nie pisałem, tylko ściągnąłem z jakiejś strony...) -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:29 |