![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 3 Dołączył: 30.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
łącze się z takim problemem iż mam funkcję do której przekazuję tablicę jako parametr, a dokładnie tablicę parametrów np: Kod var params = new Array(); params['p1'] = 1; params['p2'] = 2; params['text'] = 'text'; params['last_param'] = 0; function postParams( params ) { var params_string = ""; for(name in params) { params_string += "&"+name+"="+params[name]; } // i dalej przesylamy ajaxem parametry... } problem polega na tym, że w tej tablicy czasem w ostatnim elemencie przesyłają się nieporządane dane, typu params['nazwa_jakiejś_funkcji'] = cialo_jakiejś_funkcji ![]() Kod ajax_post.php?p1=1&p2=2&text=text&remove=function (b) { var a = this.indexOf(b); if (a != -1) { this.splice(a, 1); } return this; }&sortDates=function () { return this.sort(function (a, b) {return a.getTime() - b.getTime();}); }&last_param=0 i z niewinnie wyglądającej tablicy tworzy mi się jakiś potwór!? ![]() Czy to może być związane z przeglądaniem tablicy for'em ? Jak to jest możliwe że w wyjściowym stringu oprócz zdefiniowanych parametrów mam jeszcze jakiś szit? Z góry dzięki za odp! Pozdrawiam. Ten post edytował iwosz 28.01.2011, 13:28:06 -------------------- Pozdrawiam,
iwosz. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:19 |