Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Dodawanie obrazka - działa wszędzie oprócz IE
Zagiewa

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam. Ostatnio zauważyłem, że skrypt dodawania obrazków jaki używałem od bardzo dawna nie działa pod IE 8 (nie wiem jak ze starszymi wersjami). Zrozumiał bym gdy by w ogóle skrypt nie działał ale obecnie nie mam pojęcia gdzie szukać błędu. Skrypt wygląda tak:
  1. <form action="add_photo.php" method="post" enctype="multipart/form-data">
  2. <tr>
  3. <td>Wybierz zdjęcie, które chcesz dodać: </td><td><input type="file" name="filename" /></td>
  4. </tr>
  5. <tr>
  6. <td colspan="2"><input type="submit" name="submit" value="Dodaj" /><input type="submit" name="wstecz" value="Wstecz" /></td>
  7. </tr>
  8. </form>

1. if($_FILES['filename']['type'] == "image/jpeg") {
  2.  
  3. #Jeśli plik jest obrazkiem to dodaje...
  4.  
  5. }else {
  6.  
  7. echo '<p class="alert">Zdjęcie, które podałeś nie jest w wymaganym formacie. <a href="add_photo.php">Wstecz</a></p>';
  8. }

Nie kopiowałem całego skryptu bo w tym jednym warunku pojawia się problem. Gdy w Operze, FF, Chrome dodam obrazek, skrypt poprawnie widzi go jako jpg i dodaje natomiast gdy TEN SAM obrazek chce dodać w IE dostaje komunikat "Zdjęcie, które podałeś nie jest w wymaganym formacie." więc teoretycznie jest problem z warunkiem ale czemu? Prosił bym o jakąś podpowiedz bo nie wiem gdzie doszukiwać się błędu.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 24.08.2025 - 23:48