Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> posty OT z tematu o frameworkach z PHP Pro
serafin

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Narazie (nie obraz sie hawk) wielkie slowa o Phiendzie2 a narazie nic nie widac, nie ma ani kawalka kodu, dokumentacji, zalozen czy chociazby statusu prac sad.gif. A co do Thot'a to generalnie moja opinia jest taka, ze albo zreplikujecie ezPublisha, albo stworzycie przeladowany kombajn (w stopce: czas generowania 13,56 s smile.gif) albo tez okaze sie produktem nieosiagalnym i tak trudnym w konfiguracji ze przecietny uzytkownik z niego zrezygnuje (chociazby przyklad phpbb vs ipb, phpnuke vs ezPublish - wiadomo ktore popularniejsze i dlaczego smile.gif). Wg mnie nalezy umiec zachowac tu zasade zlotego srodka, nie probowac stworzyc w php calkowicie obiektowego srodowiska, praktycznie nie jest to mozliwe ze wzgledu na to ze php jest jezykiem pseudoobiektowym. W porownaniu do Javy ma sie to nijak... Nie mowiac juz o wydajnosci winksmiley.jpg. Nie chce wrozyc zle ale o ile wiem, to thota piszecie od 2 lat (questionmark.gif) a z tego co widze organizacja jest marna, przez ten czas mozna bylo spokojnie w okolo 4 miesiace skonczyc projekt (i pracowac nad kolejnymi wersjami, rozwiazaniami opartymi na tej platformie). Moze to tak latwo sie mowi, ale nie mowcie mi ze to nie bylo wykonalne bo nie uwierze.... A co do Frameworka, lepsze ciasne ale wlasne smile.gif. WIadomo ze nie ma frameworka do kazdego zastosowania, wydaje mi sie ze platforma (framework) powinna byc optymalizowana i tworzona pod zastosowanie (tak by mogl z niej korzystac newbie i guru tongue.gif) wiec nie mozna stworzyc czegos tak uniwersalnego (a napewno juz w php).

Sorry za OT :?

Poza tym Seth dziecinne jest twoje stwierdzenie ze kodu nie wypuscicie bo "ktos go przywlaszczy". Ehh a jaka jest roznica miedzy produktem koncowym a jego skladowymi (klasami itp)? Rownie dobrze prawa autorskie mozna przypisac do calosci jak i do pojedynczej klasy itd. Chyba ze mowisz w tym momencie o rozwiazaniach smile.gif Ale to co wy wykorzystaliscie jest powieleniem wzorcow wymsylonych o wiele wczesniej, wiec w innowacje nie wierze bo to co juz mialo byc wymyslone bylo wymyslone dawno (w roznych jezykach, aplikacjach). Wiec Seth questionmark.gif

--------------------
Making IT works
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:43