|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam.
Mam drobny problem z moim projektem i już nieco brakuje mi pomysłów. A że problem jest stosunkowo oryginalny pozwolę go przedstawić szerszemu gronu zdecydowane lepiej znającemu się na tematyce niż ja (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Stoi sobie stronka www.klomnice.pl na joomli. Generalnie udało mi się z grubsza wyeliminować większość problemów oprócz niezgodności 3 dodatków występujących tylko w przypadku przeglądarki Chrome. Otóż w chwili gdy na stronie użyję galerii sigplus z włączonym stylem boxplus (np dział urząd -> o urzędzie) w chrome przestają działać skrypty odpowiedzialne za menu prawe (accordion menu) i górny rotator obrazków (jw simple image rotator). Sama galeria działa ok. Tam gdzie galeria nie ładuje swoich skryptów pozostałe moduły też działają ok. Problem stanowi tylko ich połączenie a konkretnie coś siedzącego w skryptach boxplusa. W ff, ie i operze problem nie występuje. Jak to ugryźć? Edit: Problem z rotatorem rozwiązałem. Problemem było wyzwalanie skryptu przez: if ( typeof window.addEventListener != "undefined" ) { window.addEventListener( "load", init_ahr, false ); } windows.onload=init_ahr też nie działało. Dołożyłem:
i śmiga. Z menu jest podobny problem. Nie działa wyzwalanie skryptu przez:
Podmiana domredy na load nic nie daje. Może ktoś wie czym to zastąpić? I czemu to przestaje działać po załadowaniu skryptu boxplus.min.js? Ten post edytował zigif 18.01.2011, 17:54:40 |
|
|
|
zigif Problem konfliktu występujący tylko w Chrome 18.01.2011, 17:53:07
Kartofelek Sprawdź czy przypadkiem tam nie ma nic odnośnie wi... 19.01.2011, 10:54:28
zigif Edit:
Opiszę problem i rozwiązanie z grubsza dla... 19.01.2011, 14:01:41 ![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 14:58 |