![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 30 Dołączył: 14.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam następujący problem. Chce zrobić wypożyczalnie narzędzi i ich zwrot. Mam tabelę rejestracja, gdzie jest lista pracowników, jest też tabela narzędzia. Tabela narzędzia ma strukturę id_narzedzia nazwa ilosc Teraz myślałem stworzyć tabelę wypożyczenia o strukturze id_wpozyczenia id_narzedzia id_pracownika ilosc_wypozyczen Dalej chciałem w formularzu dać pole z nazwą narzędzia-checkbox, i obok ilość sztuk, dane pracownika byłyby wczytywane ze/na podstawie zmiennych sesyjnych. Do tabeli wypozyczenia beda dodawane informacje, a pole ilosc wypozyczen bedzie roznica miedzy ilosc a ilosc_wypozyczen. Moje pytanie brzmi. Czy dobrze myślę, czy ten sposób będzie dobry, jakie Wy znacie sposoby na zrobienie takiej wypożyczalni? Dalej, jak zrobić zwroty, bo o ile mam jakiś pomysł na wypożyczenia to na zwroty żadnego. Jeśli coś niejasno wytłumaczyłem to mogę opisać, na razie mój pomysł jest taki jak opisałem. Proszę o pomoc. Ten post edytował webmaniak 29.12.2010, 20:09:33 -------------------- Pomogłem - kliknij
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 11:02 |