![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 23.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiam,
mam takie dosyć dziwny problem :oops:. Chpdzi o slashe w zmiennych. Inaczej skrypt się zachowuje u mnie na komputerze a inaczej jak go prześlę na serwer w internecie. Powiedzmy że mam formularz (nieważne czy metoda POST czy GET) z polem "pole_form". Przesyłem tekst do tego samego skryptu i który wygląda tak: [php:1:be419cd5fc]<?php echo "<br>OTRZYMANY TEXT: $pole_form"; ?>[/php:1:be419cd5fc] W formularzu wpisuje: Kod TEST C:WindowsSystem , przesyłam do przez Submit. Jeżeli uruchomię ten skrypt w domu to wyświetli się:
Kod TEST C:WindowsSystem
jeżeli to samo zrobię na serwerze to otrzymam: Kod TEST C:WindowsSystem
Dodam jeszcze, że w domu mam php 4.3.4, RegisterGlobals=On, Apache 1.2.7 na Windowsie XP. Serwer w internecie ma zablkowane phpinfo(), ale na pewno stoi na najnowszym php 4.x.x z RegisterGlobals=On. Moje pytanie: dlaczego są różne ilości slashy? Co mam u siebie ustawić, żeby moje php w domu działało tak samo jak serwer w internecie? Czy moje php, czy może to na serwerze w internecie działa poprawnie? Ten problem z rozbieżnością w ilościch slashy mam już ponad pół roku... ![]() -------------------- [ TO MIEJSCE CZEKA NA TWOJĄ REKLAMĘ ! ]
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 00:28 |