![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 242 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej. Piszę sklep internetowy, a raczej kończę go. Nie ukrywam, że jako początkujący korzystam z wielu różnych skryptów, np. z książki PHP5, Apache i MySQL. I stamtąd mam właśnie sam skrypt sklepu, to znaczy akurat zakupów, zamówienie. Resztę, tzn. np. panel administratora napisałem sam. I teraz mam problem. Chcę wyświetlić listę zakupów poszczególnych klientów.
Mam takie tabele: carttemp (tymczasowa tabela przechowująca rzeczy w koszyku), products (tabela w której są towary w sklepie, poducts_prodnum --> jako id produktu), customers (tabela z danymi klientów customers_custnum --> jako numer klienta) orderdet (tabela gdzie trzymane są dane o produktach, które dany klient kupił orderdet_ordernum --> jako numer zamówienie). Mam listę klientów: np. Jan Kowalski kupił (link). dnia: data I w tym (link) powinno się wyświetlać zakup tylko dla TEGO JEDNEGO klienta, a mi wyświetlają się w każdym kliencie te same wartości, tak jakby każdy klient kupił to samo, za tyle samo itd. Pokażę kod, może to coś ułatwi:
Podaję też kod tej części, gdzie znajduje się link do TEJ strony, która ma wyświetlać wynik dla JEDNEGO zakupu:
Dodam tylko, że na swój sposób kod działa dobrze, znaczy wyświetla COŚ, problem w tym, że nie wyświetla TEGO co akurat mi potrzeba. A chodzi mi o to, aby za pomoca linku można było wyświetlić pojedynczy rekord dla danego zakupu, aby dany rekord był różny od poprzedniego i kolejnego. Po drugie pytanko, jak wyświetlić listę wszystkich zakupów dla JEDNEGO klienta? Ewentualnie, mógłbym wysłać na PW całe skrypty... Proszę o pomoc, pozdrawiam... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:41 |