Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Tworzenie forum, Tworzę forum od zera proszę o pomoc...
Prezi2907

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Proszę o pomoc przy tworzeniu forum...
Jest taka sytuacja...

Posiadam system logowania i rejestracji...

Wiem jak maja wyglądać tabele w bazie i jakie maja mieć relacje:
f_users [id][login][password]
f_topic{idt][topic][id_owner] id_owner=f_users.id
f_post[idp][id_topic][id_owner][post] id_topic=f_topic.idt ; id_owner=users.id;

Teraz tak...
jeżeli ktoś się zaloguje normalna sprawa że tworzy się jego nazwa i hasło... to jest pikuś.
Teraz zakładając temat jego ID z sesji spisuje się do INSERT gdzie ładowane jest temat i owner
Później przy zakładaniu tematu automatycznie wychodzi mu POST (wiadomo pierwszy) z numerem ID tematu oraz właściciela postu.
Teraz najgorsze. Jak zrobić aby menu tematów zwiększało się o nazwę a później w linku przenosił GET ID tematu i ID ownera aby było wiadomo później kto dany temat napisał...
Później z postami już nie ma problemu.
Od razu zaznaczam że to nie musi być w żaden sposób zabezpieczone ponieważ chodzi mi tu w głównej mierze o załapanie całej tej sekwencji ruchu...

Czyli podsumowując:
1. Dodanie do menu z tematami każdego tematu (mysql_fetch_array to załatwi ale nie do końca
2. Przesłanie ID tematu gdzie po załadowaniu pokażą się posty tylko z tego tematu, nazwa tematu i nazwa użytkowników (to trzecie już dam rade sam zrobić ale gdyby dało radę za jednym dmuchnięciem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) )
3. I jeżeli ktoś chce usunąć temat to aby usunęło go i w raz z nim żeby poleciały wszystkie POSTY które były dla niego utworzone w bazie MySQL...

Proszę o szybką pomoc...

Pozdrawiam...

I nie jestem żadnym profesjonalistą w PHP, uczę się dopiero...
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 28.09.2025 - 01:34