![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 4 Dołączył: 11.08.2010 Skąd: Inowrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Proszę o pomoc przy tworzeniu forum...
Jest taka sytuacja... Posiadam system logowania i rejestracji... Wiem jak maja wyglądać tabele w bazie i jakie maja mieć relacje: f_users [id][login][password] f_topic{idt][topic][id_owner] id_owner=f_users.id f_post[idp][id_topic][id_owner][post] id_topic=f_topic.idt ; id_owner=users.id; Teraz tak... jeżeli ktoś się zaloguje normalna sprawa że tworzy się jego nazwa i hasło... to jest pikuś. Teraz zakładając temat jego ID z sesji spisuje się do INSERT gdzie ładowane jest temat i owner Później przy zakładaniu tematu automatycznie wychodzi mu POST (wiadomo pierwszy) z numerem ID tematu oraz właściciela postu. Teraz najgorsze. Jak zrobić aby menu tematów zwiększało się o nazwę a później w linku przenosił GET ID tematu i ID ownera aby było wiadomo później kto dany temat napisał... Później z postami już nie ma problemu. Od razu zaznaczam że to nie musi być w żaden sposób zabezpieczone ponieważ chodzi mi tu w głównej mierze o załapanie całej tej sekwencji ruchu... Czyli podsumowując: 1. Dodanie do menu z tematami każdego tematu (mysql_fetch_array to załatwi ale nie do końca 2. Przesłanie ID tematu gdzie po załadowaniu pokażą się posty tylko z tego tematu, nazwa tematu i nazwa użytkowników (to trzecie już dam rade sam zrobić ale gdyby dało radę za jednym dmuchnięciem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) 3. I jeżeli ktoś chce usunąć temat to aby usunęło go i w raz z nim żeby poleciały wszystkie POSTY które były dla niego utworzone w bazie MySQL... Proszę o szybką pomoc... Pozdrawiam... I nie jestem żadnym profesjonalistą w PHP, uczę się dopiero... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 28.09.2025 - 01:34 |