![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
przejde do rzeczy odrazu. mam tabele o nazwie category w bazie która wygląda nast. : id_category || parent_id || name i wiadomo odpowiednio 1 || 0 || cos 2 || 0 || cos2 3 || 1 || cos3 4 || 2 || cos4 znalazlem 2 sposoby aby wyswietlic drzewo na stronie. sposob 1:
sposob 2:
kody obu przykładów rozumiem w około 90%. w sposobie 1 wyświetla mi drzewo bardzo ladnie ale nietety po wyswietleniu wszystkiego wywala mi blad i reszta strony nie laduje sie. sposob 2 nie wyswietla mi drzewa (nie wiem czemu...) jednak jesli w index-ie dam include cat.php <-- plik z 1 sposobem, a do innej stronki powiedzmy ogloszenia.php wrzuce skrypt 2 dzieje sie bardzo dziwna rzecz. po zaladowaniu index.php wyswietla mi kategorie z bledem a po klikniecu odnosnika do ogloszenia.php wyswietla mi kategorie z 2 skryptu bardzo ladnie i bez bledu. moje pytanie, ktory skrypt jest lepszy, i dlaczego 2 skrypt samodzielnie nie dziala a z 1 skryptem "z-includowanym" do indexu dziala? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:19 |