Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Rozbudowany CMS[] na portal społecznościowy [Specyficzne funkcje], [elegg] [socialo] [dolphin]
Davidvia0

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam. A więc postanowiłem poważnie podjeść do idei - stworzenia ciekawego portalu społecznościowego. Dysponuję co prawda pewnym budżetem, lecz chciałbym całość przeznaczyć na reklamę, co zmusza mnie do poszukiwania odpowiedniego systemu (od strony użytkowników) dla takiego portalu.
  • Domena na której powstanie portal: ForPeople.pl (swoją drogą, myślicie że to dobra domena?)
  • Serwer na 99% będzie to reseller lub VPS (aktualnie na etapie poszukiwania - pojemność 15/25 GB + 50/100 GB transferu miesięcznie)
  • Funkcje, które potrzebuję w skrypcie:
    - Możliwość wykupienia przez użytkowników konta Premium, z dostępem do dodatkowych funkcji (dowolnych)
    - Wyszukiwarka profili (użytkowników)
    - Możliwość wgrywania przez użytkowników zdjęć, tworzenia galerii
    - Możliwość wgrywania przez użytkowników małych filmów/plików (tutaj problem, na ile MB ustawić limit dla użytkownika, tak optymalnie?)
    - Możliwość tworzenie przez użytkowników mini-bloga, na wzór Twittera (dodatkowo chciałbym zaimpletować taką możliwość z dedykowanej aplikacji np. pod Android'a i system Apple iOS - gotowe formularze do wpisywania i przycisk "dodaj" do profilu)
    - Możliwość dodawania przez użytkowników ulubionych zakładek, ulubionych gier, filmów, muzyki (w postaci tekstowej, czyli tytuły np. z krótką recenzją)
    - Możliwość tworzenia przez użytkowników swoich quizów
    - Wyświetlanie na stronie głównej artykułów i newsów (pisanych przeze mnie), a także reklam
    - System punktacji użytkowników za komentarze na profilach, uploadowane pliki itp.
    - *Opcja: własne konta e-mail dla użytkowników (lub chociaż prywatne wiadomości)
    - Możliwość tworzenia własnych themów/skórek [System szablonów, najlepiej niezbyt skomplikowany]
    - W miarę elastyczna budowa, abym mógł w przyszłości sam uzupełniać serwis o potrzebne mi elementy

Bardzo podoba mi się układ skryptu getsocial i socialo, czy jest coś darmowego podobnego do tych skryptów? Inspiracją dla mnie jest portal bebo.com (chciałbym mieć podobne funkcje).
Wiem, że mam bardzo wysokie wymagania, które ciężko będzie spełnić darmowym skryptom (nawet z pluginami), więc zaznaczyłem ważniejsze funkcje przez pogrubienie.
Portal ma być skierowany dla młodych ludzi, którzy chcą się podzielić swoimi zainteresowaniami, może coś zareklamować, polecić. Swoją drogą, myślicie że taki serwis może w Polsce się przyjąć? (Przy lekkim designie, zoptymalizowanej stronie, silnej reklamie, dużej ilości funkcji oraz integracją aplikacji na iOS i Android'a z portalem) .. Z góry dziękuję za odpowiedzi, porady, ogółem - wszystko.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 24.08.2025 - 04:01