![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 8 Dołączył: 10.11.2010 Skąd: Polska,Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkim,
Potrzebuje połączyć dwie bazy o takich samych tabelach (key itp. są też takie same). Mam bazę main i bazę którą przejęliśmy. Musimy połączyć obie bazy żeby cała aplikacja hulała jak należy (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) . Problem oczywiście to id. Lekki opis: Kod table account: (100 rekordów) id int(11) auto-increment name etc... table items (10tys rekordów) item_id int(11) auto-increment col1, col2 account_id int(11) dane dla przykładu, obie bazy wyglądają tak samo. Teraz, wszystko fajnie - można by ustalić max id z account table w bazie main i przy wrzucanie drugiej bazy po prostu rozpocząć że id+max_id z main. Z tabelą items to samo, ale już wystąpi problem z account_id w tabeli items. Wiem że trochę niezrozumiale to napisałem, ale głowie się już 2 dzień nad tym i głowa mnie już od tego boli. Wiem że można iść na około i ręcznie to wszystko robić. Ale myślę że na pewno już kiedyś taki problem już był, i może jest jakieś automatyczne rozwiązania. Bo nie widzimy mi się ręczne łączenie baz które mają po 4gb. Czyli łączenie 8GB. Gdzie tabela items w bazie main liczona jest w milionach. Prosiłbym o wskazówki, dziękuje z góry za pomoc. Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.09.2025 - 09:42 |