![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
dostałem do zrobienia ćwiczenia które mam wykonać na podstawie materiałów dołączonych do ćwiczeń. Jednak nie mogę zrobić dwóch zadań: Pierwsze: Używając skryptu P02.php zalogować się na konto admin wykorzystując komentowanie niechcianego fragmentu zapytania. Skrypt P02.php;
cfg.php to tylko połączenie z bazą. Według materiałów powinno to zostać zrobione mniej więcej tak zapytanie w P02.php powinniśmy zmienić na: a w przeglądarce internetowej powinniśmy wpisać htp://adres/lokalizacja/nazwa_skryptu.php?login=admin'/* (oczywiście powinny być dwa "t" w http.) Drugie zadanie: Wykorzystując umiejętności z poprzednich zadań oraz funkcję PHP concat, a także skrypt P04.php wydobyć z bazy wszystkie loginy i hasła znajdujące się w bazie MySQL. Skrypt P04.php:
według materiałów powinno to zostać zrobione tak, zapytanie w skrypcie P04.php zamieniamy na:
a w przeglądarkę wpisujemy htp://adres/lokalizacja/nazwa_skryptu.php?login=%' and 1=2 union select haslo from uzytkownicy /* Proszę o wskazówki co robię nie tak. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:09 |