![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 2 Dołączył: 19.04.2007 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, bawię się stronami w HTML i CSS i zaczynam PHP gdzie mam taki problem/pytanie. Przy takim skrypcie i ułożeniu strony klikając na linki strona1 2 lub 3 prawidłowo includuje mi się strona z zewnątrz ale na stronie głównej w menu zawsze aktywne świeci mi się to co było w html (bo jest przypisane na stałe) a teraz chciał bym aby np po kliknięciu link 2 aktywne było link 2, a nie sztywne link 1 poprzez wstawienie jakiejś funkcji wyboru.
Link do przygotowanej strony z przykładem --Przykładowa strona-- W kodzie dla nie ściągających stronę mianowicie mam tak: STR GŁÓWNA
..... Jak tutaj ustalić aby zmienna w którą się kliknie wyświetlała aktywną część? Wstawić zmienną np $wybrana która będzie wklejać tekst "current" w sekcji id czyli nadawała odpowiedni kod CSS? tylko jak to zrobić aby po kliknięciu na link gdzie np "$id=="strona2" wskaże iż $wybrana była równa current przy danym wyborze? <li id="$wybrana"><a href="index.php?id=srona1" target="_self"><span>strona 1</span></a></li> <li id="$wybrana"><a href="index.php?id=strona2" target="_self"><span>strona 2</span></a></li> <li id="$wybrana"><a href="index.php?id=strona3" target="_self"><span>strona 3</span></a></li> Nie wiem czy jasno to wytłumaczyłem ale na przykładowej stronie widać że w menu się nie zmienia ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:47 |