![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 18.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie, być może wybrałem zły dział do umieszczenia tego tematu za co z góry przepraszam.
Otóż jestem początkującym amatorem w tworzeniu aplikacji internetowych w PHP i nadszedł czas, kiedy wybrałem framework dla siebie (KohanaPHP) i dostałem do stworzenia portal/aplikację (być może zbyt wielkie słowo), którego głównym zadaniem jest pełnienie funkcji "wirtualnego biura matrymonialnego", otóż istnieje od 2 lat dobrze rozwijająca się działalność tego typu i chcą rozszerzyć swoje usługi o w/w wirtualność tzn. portal będzie czymś w rodzaju http://www.edarling.pl/. Jak widać jest tam możliwość rejestracji użytkowników i pewnie od strony back-endu administratorzy serwisu mają swój panel, w którym mogą zarządzać wszystkim, mianowicie userami, ich cechami, ofertami i maja możliość "kojarzenia par" na podstawie wielu danych... ale się rozpisałem... Moje pytanie brzmi jak to wszystko sobie ładnie rozplanować i jak zebrać wymagania klienta? Chciałbym to przełożyć później na projekt aplikacji w moim ulubionym frameworku (KohanaPHP)... Jak wygląda właśnie ta droga, która zaczyna się na pierwszym spotkaniu z klientem do momentu rozpoczęcia pisania kodu?(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Na pewno istnieją jakieś fajne metody, które potrafią wychwycić błędy jakie mogłyby się pojawić już podczas pisania kodu, a później nie potrzebne modyfikacje i stracony czas, nie wspominając już o frustracji jaka towarzyszy podczas gdy traci się czas na obejście powstałego błędu w wyniku nieudanych prób... Czytałem o diagramach UML, ale czy one bardziej nie są zorientowane właśnie na określenie klas i relacji między obiektami w aplikacji?(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc i rady w tej sprawie. Dziękuję. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 00:50 |